fredag 21. desember 2007

Norgesmesterskapet!




Nm Jakt 2007
Tre hunder med eiere tok turen sørover til Rogaland første helgen i september for å konkurrere om heder og ære i årets norske mesterskap.
Hildur Eilertsen deltok med Fax Ixi i Unghundmesterskapet, mens Asbjørn Kristiansen med Stolthetens Hail Fellow Moira og Frank Skjerping med NMRJ 06 Siju Rosie (som tittelen viser, regjerende mester) skulle til pers i NM.
Mesterskapet arrangeres over to dager, og man kvalifiserer seg til søndagens finaler med å ta 1.premie på lørdagens jaktprøve. Først i aksjon av de bergenske ekvipasjene var Hildur og Ixi. Unghundene startet prøven med forflytning og skudd og påfølgende feltarbeid. Ixi hadde ro i situasjonen og løste feltet effektivt, og møtte på neste post en dobbeltmarkering som og ble eksemplarisk løst. Etter en ny forflytning fikk hundene to vann- og en landmarkering på siste post. Ixi fikk også her inn alle dummiene, så vi var spent på den åpne kritikken. De danske dommerene kom med mye skryt, men var ikke helt fornøyd med avleveringene. Det skulle bli spenndende å se hva dette holdt til.
Elitehundene fikk en krevende prøve med lange og vanskelige markeringer og dirigeringer, og høyt trykk under prøven. 4 og 4 hunder var under avprøving, men med forholdsvis liten forflytning. Ingen av de 16 deltakende hundene kom seg igjennom uten større eller mindre vanskeligheter og ingen av deltakerne som hadde gjort det bra følte seg sikker på finaleplass. Det gikk mot en spennende premieutdeling lørdag kveld. Hildur og Ixi hang lenge med men ble til slutt ropt opp til en 2.premie og dermed ingen finaleplass, de danske dommerne hadde trukket en premiegrad for avleveringene.
For de to som deltok med elitehunder ble premieutdelingen om mulig enda mer spennende. Når dommerene skulle utdele sine 1.premier var begge ekvipasjene med, 2 av 6 finalehunder var dermed fra Bergen.
Søndagens Unghundfinale ble ikke uventet vunnet av Trond Gjøtterud og Dog med hard
konkuranse av Åse Tøfte og Patrick som endte på 2.plass.
NM-finalen startet med tre markeringer på linje, med forstyrrende skudd og en dirigeringsoppgave på midten. En av finalehundene røk ut her, men begge ekvipasjene våre hang med. Neste oppgave var en walk-up med kontinuerlig bevegelse, som var en ny opplevelse for alle i feltet. Mange markeringer foran og en lang dirigering bak linjen skilte ikke hundene så før siste post var det fremdeles åpent. Siste post var en kjenning i Rogaland, lang markering over steingjerde og kratt og ut på neste jorde.
Det holdt ikke helt til topps for våre ekvipasjer, som til slutt endte på 3.(Rosie) og 5.(Moira) plass. Men, som vi vet, målet er å komme til finalen, og der kan alt skje. Vinner i år ble Bjarne Holm og Tiril.
Rosie var i finalen for 3. året på rad om jeg husker rett, og Moira var i Unghundfinalen i fjor, så det er jo stabilitet i toppen! Vi satser hardt på NM i Vestfold neste år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar