torsdag 20. desember 2007

NLM 2007

Foto: Elisabeth Stene http://www.turbotoller.com/


Rapport fra NLM 2007
Norgesmesterskapet i retrieverarbeid for lag gikk av stabelen på Haslemoen i Våler i månedskiftet juni/juli. Fra vår avdeling stilte to lag, "Wet `n Wild" med Marit/Cassie, Atle/Icon Tore/Gitte og Lisbet/Maggie, og "Selvbestemt Apport!" med Frank/Rosie/Flora, Asbjørn/Moira og Jon/Bree. Reglene for NLM sier at en hund skal være unghund, de tre andre får oppgaver på Åpen og Elite-nivå.
Det begynte ikke så bra. Tore ringte fra Filefjell og meldte at Gittes løpetid var i full gang, og var dermed ekskludert fra deltakelse. Han fikk snu og Atle som hadde med Anders tilbød seg å stille med han i tilegg til Icon. Så kom den alvorlige beskjeden. Jon og Lisbet var blitt påkjørt i Valdres. Bilen foran de kolliderte front til front med en bil som kom imot, denne bilen traff også Jon og Lisbets bil. Heldigvis gikk det bra for våre, og Marit og Jan som kjørte like bak hjalp til og var en god støtte for Jon og Lisbet som var igjennom politiforklaringer og legevaktbesøk. Med leiebil ankom de Haslemoen sammen med Marit og Jan i tre-tiden natt til lørdag. Ikke en ideell oppladning med andre ord.
17 lag stilte til start og lørdagens 6 poster hadde forskjellige oppgaver og vanskelighetsgrad. Bergenslagene begynte på post 6 som var søksoppgave og gikk gjennom løypen og endte på post 5 til slutt. Når resultatene ble presentert etter middagen lørdag kveld viste det seg at "Wet `n Wild" hang lenge godt med, men hadde fått noen nuller på de vanskeligste postene. Sammen med dårlig uttelling på søksposten ga dette til slutt en 12 plass. "Selvbestemt Apport!" knivet i teten og målet om finaleplass var innen rekkevidde. Også vi hadde dårlig uttelling på søksposten (der var det en klar fordel å ha deltatt året før), men endte på en klar andre plass og med gode individuelle prestasjoner. Bree var 2. beste unghund individuellt med 93/100 poeng, de andre hundene plasserte seg som nr 3,4 og 5 i voksen-klassen! Vi var klare for finalen sammen med ett lag fra Hedmark og to Oslo-lag.
Finalen på søndag hadde 2 poster, først en Walk Up med markeringer og dirigeringer foran og til siden, og så en Drive hvor vi skulle se på en rekke dummier som haglet, og så sende på noen utvalgte. Vi kom oss brukbart gjennom post 1 og godt gjennom post 2 og var spente på hva det ville holde til.
Det viste seg at Post 1 i finalen ble avgjørende, vi tapte 18 poeng til "FC Hunters" fra Oslo, da hjalp det ikke av vi hadde scoret likt på post 2. Vi var imidlertid godt fornøyde med å holde de andre bak oss og var fornøyd med 2. plassen bak dyktige og verdige vinnere i "FC Hunters".
Lagmesterskapet er i tillegg til konkurransen en sosial begivenhet hvor det er plass til alle uavhengig av nivå, og en fin arena til å bli kjent det øvrige retriever-norge. Anbefales på det instendigste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar