tirsdag 5. januar 2010

Og flere labradorer


Første og siste bildet her viser hva denne rasen er laget for, mens bildet i midten viser en representant for rasen fra 1896.
Posted by Picasa

8 kommentarer:

  1. Hei Asbjørn godt nyttår! kjeder du deg eller :o)). Hvis du virkelig vil få fullt innblikk i labrador rasens historie, skal kontakte Eva Mjelde kennel Surprising, og få audiens i hennes enorme boksamling av labradoren er ingen i skandinavia som kan så mye om labrador rasen som henne, jeg har lært utrolig mye om rasen av henne.
    Hun har masse stoff, om hele rasen.
    mvh
    Hildur

    SvarSlett
  2. Godt nyttår Hildur!
    Labradoren en jakthund, og en jakthund uten egenskaper har ingen verdi. De gamle bildene forteller jo hvordan rasen så ut i starten, og det er vel ingen tvil om at utstillings-hundene av i dag er er avlet bort fra opprinnelsen, både i egenskaper og i utseende. Er kennel Surprising opptatt av labradorens egenskaper på jakt?
    Les f.eks her fra en som også vet mye om rasen... http://carmals.blogspot.com/2009/12/riktig-labbe-eller-jaktlabbe.html

    SvarSlett
  3. Haha bra Asbjørn.
    Skulle til at påpeke det samme som deg ang Kennel surprising og Oppdretteren, som i tillegg er dommer for rasen og en av de som dømmer frem showlabben :0)
    Hun har helt sikkert mye kundskab om rasen, men bruker den ikke ;0)

    SvarSlett
  4. PS liker egentlig ikke at nevne spesielle kenneler og personer i slike debatter, men egget var lagt av andre :0)

    SvarSlett
  5. He he Kenneth no må du lese hva jeg skriver har mye kunnskaper.litteratur om rasen. Har ikke skrevet noe om hva de bruker rasen til. For det aner ikke jeg..( bort sett i fra utstillinger) ikkje dokkar heller for den slags skyld .o)).
    Kunnskapene er det likevel.
    mvh
    Hildur
    .

    SvarSlett
  6. Asbjørn
    Har lest hva Carmals Anders skriver
    han refererer også til en bok, som jeg har i min bokhylle
    Jeg har forøvrig flere bilder (gamle) av dronning Elisabeth sammen med sine labradorer og jeg har også gamle filmer av labradorer live...:o) Det er ikke så svart hvitt som du vil ha det til. . Men jeg vil ikke påstå at dagens utstillingshunder ikke kan brukes til jakt for jeg savner dokumentasjon på det. Har sett at en ja flere som har oppnådd 1ek på jaktprøve som også har tittel U.Ch,
    mvh
    Hildur

    SvarSlett
  7. http://labradornet.com/typecast.html

    Trykk på denne linken og skroll nedover og les, intr

    mvh
    Hildur

    SvarSlett
  8. I inclination not approve on it. I regard as precise post. Expressly the appellation attracted me to be familiar with the unscathed story.

    SvarSlett